septintas

STIPRINAMAS BENDRADARBIAVIMAS SU LIETUVOS VYNDARIŲ ASOCIACIJA

2015 m. kovo 17 dieną Kauno kolegijos Technologijų ir kraštotvarkos fakultete įvyko seminaras – atvira diskusija „Pažangių technologijų ir analizės metodų taikymas vaisių uogų vyno, midaus ir sidro gamyboje“. Seminarą organizavo Maisto technologijos katedra, atsižvelgusi į Lietuvos vyndarių poreikius. Seminaro dalyvius su pažangia vyno gamybos technologine įranga supažindino uždarosios akcinės bendrovės „Kafeko“ direktorius Rolandas Nevulis. Profesionalius sanitarinius, higieninius sprendimus gamybai pasiūlė įmonės „Bell distribution” direktorius Andrius Staniukaitis. UAB „Analytical solutions“ direktorius Kęstutis Baranauskis supažindino klausytojus su modernia laboratorine technika vyno kokybei įvertinti. UAB „T Optimus“ direktorė Alma Petruškevičienė pristatė ekspres analizės metodus ir jiems naudojamą laboratorinę įrangą. Seminare gerąja vyndarystės patirtimi dalijosi garsios vokiečių kompanijos „Erbslöh Group“ atstovas Peter Dietrich. Lektorius seminaro dalyvius supažindino su kompanijoje gaminamais produktais, naudojamais vaisių-uogų vynui, sidrui ir midui gaminti; apžvelgė šių produktų panaudojimo galimybes, siekiant išryškinti gėrimų subtilumą, užkirsti kelią nepageidaujamiems procesams ar ištaisyti klaidas. Diskusijose buvo keliami klausimai apie vyno gamybos metu vykstančius cheminius procesus, aplinkos veiksnių įtaką vyno kokybei, kt. Kaip teigia Maisto technologijos katedros vedėja dr. Ingrida Kraujutienė, šis seminaras – dar vienas sėkmingo Kauno kolegijos bendradarbiavimo su Lietuvos vyndarių asociacija įrodymas.