LVA vyndarių karšto vyno šventė – „Varom žiemą Taručiuose“ !

Paskutinį žiemos savaitgalį Lietuvos vyndarių asociacijos ( LVA ) nariai susirinko į vyndario kaimo turizmo sodybą „ ROKSALA“ Taručiuose. Su savo pagamintais karštais vynais vyndariai varė lauk žiemą iš jų kiemų, vynuogynų ir vyninių. Į smagų ir aktyvų renginį atvyko keliolika geriausių Lietuvos mažųjų vyndarių. Renginys prasidėjo oficialia dalimi – buvo sakomos sveikinimo kalbos ir pakelta Lietuvos vyndarių asociacijos vėliava. Ją pakelti buvo patikėta vyndariams – ROKSALOS savininkui LVA valdybos nariui Raimundui Nagelei ir Lietuvos vyndarių asociacijos prezidentui Romualdui Dapšiui. Po to Kauno kolegijos docentė dr. Aušra Šimonelienė pasveikino mažuosius vyndarius, kurie susirinko į aktyvų žiemos pabaigos savaitgalį. Tuo pačiu ji perdavė Kauno Kolegijos direktoriaus dr. Mindaugo Misiūno padėką Lietuvos vyndarių asociacijai. Taip pat daliai vyndarių buvo įteikti vykusio geros higienos praktikos seminaro baigimo pažymėjimai – Lukui ir Raimundui Nagelėms, Regimantui Audriui Karčiauskui, Juozui Vilkeniui. Vėliau jau vyko visą eilė pramogų ir varžybų. Vyndariai Audronė ir Regimantas Audrius Karčiauskas kibo virti žuvienės, ant Taručių tvenkinio ledo vyko ledo ritulio varžybos, kurio finalinis rezultatas buvo 7:2 artėjančio pavasario naudai. Dalis vyndarių oriniais šautuvais bandė savo taiklumą ir stengėsi pataikyti į kavos puoduką, tačiau oro sąlygos tam buvo labai nepalankios. Po to visi ragavo žuvienės ir degustavo kolegų pagamintus vynus. Vakaras baigėsi šauniu pasikaitinimu sodybos pirtelėje. Antros dienos „vinis“ buvo Raimundo vedama ekskursiją po ROKSALOS telmologinį draustinį. Puikiai nusiteikę vyndariai mišku sukorė net 5 km. Visi buvo sužavėti Raimundo Nagelės meile ir padarytais darbais – taip puikiai jo prižiūrimas ir apželdinamas miškas galėtų būti puikiu pavyzdžiu kitiems Lietuvos miškininkams ir urėdams. Popiet šventė baigėsi ir buvo nuleista LVA vėliava – tai padaryti buvo patikėta mažajam vyndariui LVA nariui Gintarui Pekūnui, kuris šiemet baigia įsirengti licenzijuotą savo vyninę. Plačiau ir daugiau nuotraukų apie šį renginį yra pateikta LVA facebook’o paskyroje : https://www.facebook.com/vyndariai/.