DSC07591

Fantastiška dvariško spektaklio, šokių, bei vyno ir midaus šventė Kidulių miestelyje !

Trečią rugpjūčio šeštadienį visi keliai vedė į Kidulius –nedidelį miestelį šalia Nemuno. Tačiau nedidelis jis tik savo plotu. Jame yra dvaras, kuriame gyvena žodžiais sunkiai apsakoma nuostabių šokių, renginių ir dvariškos šventės dvasia. O dvaro rūmuose dar ir puikus Lietuvos vyndarių pagamintas vynas bei midus buvo degustuojamas. Degustacijai pasirengė vyndarių asociacijos nariai Juozas ir Vida Vilkeniai, Lukas Nagelė ir Erikas Augustinavičius. Dvariška šventė prasidėjo iškilminga eisena, kuri pajudėjo nuo dvaro rūmų iki pačių iškilmių vietos. Čia sveikinimo kalbas tarė Šakių r. meras Edgaras Pilypaitis, kultūros ir turizmo skyriaus vedėja A. Kasperavičienė, Kidulių seniūnas M.Mikolaitis ir Lietuvos vyndarių asociacijos prezidentas Romualdas Dapšys. Po to įspūdingai pasipuošusios dvaro damos ir ponai, Baronas su Baroniene Kidulių miestelio svečiams surengė įspūdingą spektaklį. Už tokį nuostabų šventės renginį, dvariškus šokius, įspūdingas dekoracijas ir kaukes – Lietuvos vyndarių asociacijos vardu dėkojame visiems jo organizatoriams ir dalyviams, o ypač Kidulių seniūnijos kultūrinių renginių organizatorei, Kidulių dvaro Baronienei Veronikai Novickaitei.
Plačiau apie šį renginį informacija pateikta : https://www.facebook.com/vyndariai/  DSC07622DSC07623DSC07624DSC07628DSC07632DSC07598